imagine

Plase orizontale

Plasele tip rulou orizontale simple pot avea dimensiuni maxime de 500mm latime si 2400mm inaltime. Plasele tip rulou orizontale duble pot avea dimensiuni maxime de 3000mm latime si 2400mm inaltime.

Actionarea este facilitata de arcuri, deschiderea si inchiderea se face astfel foarte usor, prin manevrarea manerelor de actionare. Pentru inchiderea plasei orizonatale simple se folosesc o pereche de opritori care fixeaza lamela de inchidere. Inchiderea plasei orizontale duble poate fi realizata in doi timpi astfel: o parte se fixeaza in pozitie intermediara cu opritori iar cea de a doua parte se etansaza fata de prima pe sistem de magneti.

Atunci cand sunt folosite la intrarile pentru usi plasele tip rulou orizontale sunt prevazute in partea inferioara cu ghidaje de culisare speciale: mai inguste si confectionate din aluminiu extrudat, mai rezistent, acestea sunt protejate impotriva lovirii accidentale.

Plase verticale

Plasele tip rulou orizontale simple pot avea dimensiuni maxime de 500mm latime si 2400mm inaltime.

Actionarea este facilitata de arcuri, deschiderea si inchiderea se face astfel foarte usor, prin manevrarea snurului de actionare. Pentru inchidere, plasa este prevazuta la partea inferioara a ghidajelor cu o pereche de opritori in care se fixeaza lamela de inchidere. Opritorii sunt reglabili pe inaltime, corectand astfel eventualele neregularitati ale glafului ferestrelor.

Plase batante

Plasele tip usa batanta simple pot avea dimensiuni maxime de 1100mm latime si 2400mm inaltime. Plasele tip usa batanta duble pot avea dimensiuni maxime de 2000mm latime si 2400mm inaltime.

Datorita balamalelor cu arc incorporat inchiderea plasei este intotdeauna asigurata iar fixarea se realizeaza cu sistem de magneti. Utilizarea plasei duble poate fi realizata in doi timpi astfel: o parte se fixeaza in pozitie “inchis” cu opritori iar cea de a doua se etanseizeaza fata de prima pe sistem de magneti.

Montantul transversal intermediar asigura rezistenta sporita pentru o utilizare indelungata.